Janne, det är ett gott initiativ att utvärdera newsfeeds. Men det kommer att vara svårare än du kanske anar. Det är möjligt att du kan allt om hur news funkar redan. Låt mig dock ge en kort beskrivning.
En sajt har en s k active-fil, vilket bestämmer vilka grupper man är beredd att ta emot. Bahnhof har alltid haft en mycket komplett active-fil. Vi märkte dock att vi inte fick särskilt många inlägg i alt.binaries.pictures.erotica-hierarkin och inte i vissa alt.sex-grupper. Det visade sig då att Telia/TipNet inte skickade grupperna till oss. En del dök upp i abpe-grupperna ändå när de var korspostade till grupper som Telia skickade så det var inte uppenbart först. Alltså gäller detta: En leverantör som helt förlitar sig på Telias newsfeed kan uppge att de inte censurerar något eftersom de själva har alla grupper i sin active-fil. Fast vad spelar det för roll när det knappt kommer några inlägg?
Samma sak gäller andra leverantörer. Tele2 skickar inte vidare alla grupper även om det blir fler än från Telia.
Bahnhof skaffade en egen newsfeed från USA som komplement till telia + en som indirekt kommer från svenska och utländska universitet. Ändå fick vi knappt något i alt.binaries.pictures.erotica.teen-hierarkin. Det räcker att kedjan är bruten på ett ställe för att man skall få dålig feed i en grupp. Bahnhof har nu ytterligare en feed från Danmark där bl a teen-grupperna kommer på ett bättre vis.
Jag kan svara ja rakt av på din fråga om vi har alla grupperna. Om vi inte skulle ha en grupp lägger vi in den i active-filen. Fast det betyder inte att det nödvändigtvis kommer några inlägg. Principen är att Bahnhof inte själv tar bort någon grupp. Vi anstränger oss också för att få rena feeds av alla grupper och försöker hitta leverantörer som kan ge oss vad en annan inte kan. Hittills har vi lyckats ganska bra tycker jag.
Vi har 13939 grupper i active-filen.

Oscar Swartz