Välkommen till Piano och Musik Johannes Bergmark!

Jag kan erbjuda pianostämningar, mekanikjusteringar, reparationer och råd angående din flygel eller ditt piano. Har du äldre klaverinstrument eller elektroakustiska som clavinet eller elpiano, kan jag också en del om sådana.

En pianostämning kostar normalt 700 kr.

Jag finns tillgänglig i hela Stockholmstrakten, och ibland också i Oslo och Moss, Norge.

Min utbildning har jag genomfört på Sveriges enda pianoteknikerlinje som ligger i Leksand med Mats Ferner som lärare, respektive på Nordens enda piano- och cembalobyggarlinje som leder till tyskt gesällbrev: Musikk Instrument Akademiet i Moss, Norge. Där hade jag lärarna Odd Aanstad, Knut Tore Bakken och Alastair Laurence, självaste engelska drottningens pianostämmare, som haft en egen fabrik i England.
Mitt gesällprov genomfördes i Klingenthal, Tyskland, där jag också fick utbildning av mästaren Peter Schlosser, som har egen pianotillverkning. Gesällbrevet fick betyget "gut bestanden", vilket alltså är bra.
Jag har också ett intresse för historiska klaverinstrument och har bl.a. byggt ett stort klavikord under ledning av Hans Erik Svensson och med hjälp av ett stipendium från Kungliga Musikaliska Akademiens stipendiefond för instrumenttekniker.

Enligt rådande praxis är det inte möjligt för mig att bli medlem i Sveriges Pianostämare- och -Teknikerförening. Man måste först ha praktik i fyra år efter färdig utbildning. År 2000 skall jag alltså söka.


Välkommen att beställa eller fråga mig direkt här!
Det går också bra att ringa tel. 08-185393

Tillbaks till Välkommensidan

Uppdaterad den 18 februari 1999.

http://www.flashback.net/~bergmark/piano.html