Om förlaget

linje1.gif (354 bytes)

Idén som senare blev Tredje Graden Förlag uppkom hösten 1996 då vi ställde oss frågan: Varför ges det ut så lite ny, bra fantasilitteratur i Sverige nu för tiden? Vi hade sedan länge närt en passion för SF, fantasy, skräck och ovanliga historier, när det en dag slog oss.  Med tanke på detplanet1.JPG (6947 bytes) intresse för skräck, fantasy och SF som finns idag tror vi att det också finns många entusiaster som kan skriva bra noveller och romaner.

Målsättningen, då liksom nu, var att ge ut intressanta och nyskapande böcker med företrädesvis svenska debuterande författare.

Vi står för fantasi i alla dess former. Oavsett om du föredrar kafkaoida drömmerier,  mörka cyberdeckare, den eviga vampyrmyten eller gammaldags historier om gröna, flugögda monster från Ypsilon V, finns det ändå något grundläggande som förenar de olika genrerna. Den nervösa tjusningen inför en möjlig framtid, eller tanken på människor och deras vardag i världar helt skilda från vår egen.

Visste Gene Roddenberry vilken kult han skulle komma att starta när han skapade det första Star Trek-avsnittet? Insåg H.P. Lovecraft vilken prägel han skulle komma att sätta på populärlitteraturen ett halvt sekel senare? Troligtvis inte, men de hade kanske förhoppningar om det. Liksom vi.

Som nystartat och, i klarsynthetens namn, ännu ganska okänt förlag vill vi få kontakt med dig som har författarambitioner. Kanske har du redan färdiga noveller och romaner liggande hemma i byrålådan, eller ett synopsis som du tänkt göra någonting av "någon dag". Då är denna dag här.

| Författare | Blandat | Skymningscirkus | Kommande | Hem |

3graden@flashback.net

Copyright ã 1998 Tredje Graden Förlag