ÄLSKOGSMEDEL

Yohimbo  lboga  Tecalate  Nebreday
Damiana  Dita  Balsam päron
Niando Spansk fluga
Svartpeppar   Stinknäva
 
 

Det är mycket få ämnen som fungerar egentligt euforiserande, d.v.s. stimulerar den sexuella driften.  Bortsett från LSD, kommer alla euforiserande ämnen, som jag har stött på, från utlandet och är därför svåra att få tag på.  Jag tar med dem här i alla fall i hopp om att det kan ge er några ledtrådar att hitta några danska älskogsmedel.  Givetvis måste de finnas, det är bara det att de inte blivit upptäckta än, vilket säjer litet om forskningens betydelse.
Det starkaste älskogsmediet finns dock här hemma.  Det är, som det heter, en gammal hederlig förälskelse.  Detta medel är så starkt att det inte kan överträffas av något annat.  Dessutom är det mycket sunt och nyttigt.

Du får nu inte tro att du kan locka i någon något av de andra medlen och få personen i fråga att falla pladask.  Förälskelsen måste redan finnas där och det ska vara en avtalad lek, annars kommer inte älskogsmedien att verka.  En sund själ i en sund kropp, sund mat, en promenad på landet är alla framträdande och sunda älskogsmedel.
Yohimbe, iboga, nebreday och dita är namnen på några andra medel som också fungerar starkt och sunt.  De flesta hallucinogener kommer från Sydamerika, men om du vill komma till älskogsmediens centrum, ta en tur till Afrika.
 

YOHIMBE
Corynanthe yohimbe

i västafrika växer Yohimbeträdet, vars bark man använder till älskogsmedlet yohimbe.  Barken innehåller alkaloider varav yohimbin är den viktigaste.  Yohimbin fungerar hallucinogent.  Tillsammans med saltsyra (som finns i magsäcken) bildar den ett ämne, yohimbin hydrociorid (quebrachin), som verkar starkt euforiserande.

En älskogsdryck kan göras på följande sätt: 5-10 teskedar av det innersta från barken och 2 gr ascorbinsyra blandas med en halv liter vatten.  Låt blandningen stå i c:a 5 minuter.  Detta ska vara nog för två personer att få den största lyckan en människa kan ha.

Yohimbe får aldrig tas i samband med alkohol då blandningen är giftig.  För övrigt är yohimbe helt fri från biverkningar.  Den är så stark att den kan övervinna impotens.

IBOGA

Tabernanthe iboga

I Gabon och Kongo är det mycket populärt att tugga ibogaroten som stimulantia, hallucinogen och älskogsmedel.  Då europeerna kom och såg att alla gick omkring och tuggade på ibogan blev de mycket upprörda och skrev att "de infödda med ett profetiskt ord uppför sej mycket ohyfsat".
Varför ska några få ha det så skönt när jag bara mår som en skit?!

Stora doser iboga verkar upphetsande, euforiserande och hallucinogent.  Mindre doser är bra mot trötthet, hunger och stress.
Roten kan innehålla ända upp till 6% alkaloider, som är en blandning av 12 stycken närbesläktade indolaikaloider.  Det viktigaste ämnet är ibogain, Några andra är ibogamin, ibolutein och tabernanthin.  De verkar alla stimulerande.

TECALATE
Mucuna argyrophylla

Ärtorna och fröna från tecalate används som älskogsmedel i Mexiko och andra platser i mellanamerika.  Det aktiva ämnet är troligtvis dopa: i varje fall har dopa blivit isolerat från många andra mucuna arter.

Dopa är på många sätt ett intressant ämne.  Det finns i både djur och människor, där fungerar det som en slags hormon.  Vid sammanslagning med enzymer ombildas det (metabiliseras) till det egentliga ämnet dopamin.  Både dopa och dopamin förstörs snabbt vid kontakt med syre, men de skyddas av det tjocka fröskalet.  Innanför skalet finns en 5 - 10% koncentration.
Vår danska bondböna (Vicia faba) innehåller också dopa, men om den fungerar som älskogsmedel vet jag inte.

NEBREDAY
Moringa oliefara

Nebreday kommer från ett jätteträd som växer i Afrika och på några få ställen i öst- och Västindien.  Den är mycket populär i Senegal, då blommorna verkar starkt stimulerande och euforiserande.

Även andra delar av växten är nyttiga, om än på andra sätt; roten används som läkemedel, av barken får man ett slags gummi och av fröna gör man en olja.

DAMIANA

Turnera diffusa

Damiana växer i Latinamerika och södra USA.  Bladen är ett populärt älskogsmedel.  Damianans kemi är dåligt undersökt, men den innehåller en lång rad terpener, 0,5 % aromatisk olja och, så vitt man vet, inga alkaloider.  Den aktiva principen antas finnas avskärmad i flimmerhåren på stjälkarna och bladen.

Man gör en kopp te av 1 - 2 skedar blad.  Röker man istället bladen så blir man en smula stenad.  Teet fungerar på det sunda planet, inte minst sexuellt.

DITA

Alstonia scoiaris

Dita växer i Indien, på Ceylon, Filippinerna och Australien.  Enligt boken "Herbal Aphrodisiacs" ska fröna fungera euforiserande om man gör en dryck av dem; låt fröna ligga i vatten c:a 12 timmar.  Det aktiva ämnet ska vara chlorogenin.

Framställningssättet är säkert bra, och att drycken verkar euforiserande stämmer säkert också, men att chlorogenin skulle vara det aktiva ämnet låter helt orimligt. l plantan vimlar det av alkaloider och indoialkaloider, i stil med yohimbin, medan chiorogenin är en stereoid.

Om man bor i Kalifornien kan man (enligt "Herbal Aphrodisiacs") pröva en sumpväxt vid namn Chiorugalum chlorogenin (Amole på engelska) som innehåller chiorogenin.  Växten används till att göra fiskarna stenade så man kan fånga dem med händerna.

Dita-bark är för övrigt ett känt läkemedel, bra mot depression och malaria.

BALSAMPÄRON

Momordica charantia

Balsampäron får inte förvecklas med balsamäpplet (Momordica balsamina).  Den tillhör ursprungligen den gamla världen men odlas nu i alla länder med tropiskt eller subtropiska klimat.  Den odlas även i drivhus i länder med kyligare klimat.

Den är först och främst en läkeväxt; den används till allt från hudkräm till dysenteri.  Den omogna frukten kan i nödfall användas till födoämne medan den mogna är mycket giftig.

Ett avkok av roten används i centralafrika som abortframkallande medel, men den används även som euforiserande medel.

l mellanamerika används ett avkok av bladen till exakt samma sak.  Den finns att köpa i Mexiko.

NIANDO

Alchornea f loribunda

l Kongo är niando namnet på en drog som görs av roten på Alchornea floribunda.  Den är ganska giftig, men används som stimulerande och euforiserande medel.

Man äter den torkade roten, oftast i samband med mat.  Verkningarna stimulerar nerverna, så de yttre påverkningarna känns mycket kraftigare.  Trippen följs av en djup sömn, i vissa fall av döden.

Det finns oenigheter om växtens kemi, men roten innehåller minst 3 alkaloider, varav yohimbin är den mest framträdande.  Tar man yohimbin rent påverkar det inte nerverna alls, snarare tvärtom, yohimbin är inte heller giftig.

SPANSK FLUGA

Cantharis vesicatoria

Spansk fluga är en skalbagge som finns i syd- och centraleuropa.  Om man bara skulle äta litet för mycket av den dör man. Även med en riktig dosering riskerar man att få allvarliga men.  Den ger en massa synintryck en längre tid, men på grund av biverkningarna ska man alltså hålla sej borta från den.

Det aktiva ämnet i spansk fluga är cantharadin (0,6 1%).  Detta finns även i skalbaggen Myiabris (Myiabris sida), som finns i Indien och Kina, men i litet högre koncentration (1 - 1,2%).
 

SVARTPEPPAR

Piper nigrum

En lätt peppring med svartpeppar på könsorganet verkar irriterande på huden och kan på detta vis användas att få upp könsdriften med.  Peppra inte för mycket bara.  Vitpeppar kan också användas.

STINKNÄVA

Geranium

Stinknäva har en sammandragande verkning på vaginan. Deti "riktiga" sorten (Geranium maculaum) växer i USA, men den danska stinknävan kan mycket väl användas.

Gör lite te, antingen av rotstyckena eller av en tesked rotpulver till 112 liter kokt vatten.  När teet är kallt användes det till att hälla på vaginan, det ska alltså inte drickas.

 
INLEDNING 
MEXIKANSKA HALLUCINOGENER 
NÅGOT OM ATT FÖRBJUDA NATUREN 
HALLUCINOGENERNAS KEMI 
SÄKRA OCH OFARLIGA HALLUCINOGENER 
STARKA, MEN FARLIGA HALLUCINOGENER 
ÄLSKOGSMEDEL 
NÅGRA UTLÄNDSKA HALLUCINOGENER 
DIVERSE 
 
RAFFINERING 
SVENSK-ENGELSK LISTA 
UPPSLAGSORD 
ALCALOIDTABELL